Smuuv Records/News /Gram-Of-Fun ühines SMUUViga – tere tulemast!

Gram-Of-Fun ühines SMUUViga – tere tulemast!

Gram-Of-Fun ühines SMUUViga – tere tulemast!

Alternatiivse popmuusika radadel seiklev Gram-Of-Fun kutsub uue retrohõngulise singliga “Lemonade Summer” tagasi mõtlema magusatele lapsepõlve suvedele

Alternatiivse popmuusika radadel seiklev Gram-Of-Fun kutsub uue retrohõngulise singliga “Lemonade Summer” tagasi mõtlema magusatele lapsepõlve suvedele ning annab seeläbi järje varasematele suurt menu leidnud singlitele nagu “Halo” ja Eesti Laulu konkursil osalenud “Lost In A Dance”.

Äsja ilmavalgust näinud pala on kollektiivi tänavuse aasta esimene ning järgib juba loomuomaseks saanud 80ndate vaimsust, mida ikka ja jälle oma teostes proovitakse edasi anda. Lugu ise on justkui julgustus kogu kuulajaskonnale taaselustamaks hetkeks neid aegu, mil suved olid limonaadised, magusad ning tulvil lõputut lõbu. “See kõik sai tehtud tagasivaatav, ent nimelt positiivses ja heas mõttes veidi igatseva alatooniga – eks iga generatsioon arvab, et tema lapsepõlv oli see kõikse kihvtim ning nii ka meil,” sõnab Kristel Aaslaid. Teksti idee tõi sel korral prooviruumi Jaan Jaago koos Kostja Tsõbulevskiga, kelle omavahelised vestlused muretumatest aegadest viisid ühiste jämmimiste ning sõnade paberile viskamiseni. “Mingi hetk tuli Jaan ideega kasutada mõnes meie loos mõtet, et kunagi olid pereautodes tuhatoosid – tolle aja kohta täiesti normaalne ja muretu nähtus, mis tänapäeva kontekstis igati absurdse tehnilise lahendusena mõjub,” selgitas Kostja ning lisas, “Märksõnadeks said peale tuhatooside ka selleaegsed muusikakanalid, otsekui täiesti loomulik muusika ning videote piraatlus ning muudki varajase nooruspõlve skeemitamised ja fopaad.”

Uue singliga publikumi ette tulemine toob endaga kaasa ka uue hingamise kollektiivi ridades – nimelt on “Lemonade Summer” esimene ametlik singel, kus põhiliikmena teeb lavadebüüdi noor ja mitmekülgne kitarrist Frederik Küüts. “Lugu sai värske, suvine ning kitarrine – ehk alustab see väärikalt minu teekonda Gram-Of-Fun’is. Nukid kogu crew’le, kes loo ja ka video valmimise ning välja andmise juures olid! Tehtud ja teeme veel,” lõpetab oma mõttekäigu Frederik. Mõistagi, saab värske pala ka energiast pakatava muusikavideo ning iselaadi seoses sellega on Dr. PhilGood’il: “Lasin papsil mu vanad mänguautod välja otsida – üks mu lemmiktegevusi lapsepõlves oli nendega tundideks linnavaiba vahele kaduda. Terane silm märkab videos DJ puldi peal kolme inimese autokollektsiooni, mis sai alguse minu papsist, seejärel vennale ja minule ning hetkel on see venna lapse omand.”

2017. aastal alguse saanud Gram-Of-Fun’i näol on tegemist värvika seltskonnaga, kes jagavad sarnaseid väärtuseid, nii kunstis kui elus ning vaatamata oma erinevustele rikastavad üksteist. Nad ei karda eksperimenteerida ning neid iseloomustavad mitmekülgsed koostööprojektid nii erinevate artistide kui ka žanrite esindajatega. 2019. aasta maikuus välja antud EP “Second Breakfast” kogus suurt tähelepanu ning võtmelugu “Reservation” oli tolle aasta üks mängitumatest lugudest kodumaises Raadio 2 raadiojaamas. Eelmisel aastal võeti ette ka teekond Eesti Laulu konkursile, kus looga “Lost In A Dance” võideti nii kodumaiste kui ka välismaiste toetajate poolehoidu. Tänaseks on Gram-Of-Fun mänginud kõigil peamistel festivalidel Eestis ning soojendanud maailmatuntud artiste nagu Jungle (UK), Onni Boi (FIN) ja Lovebirds (GER).

Gram-Of-Fun’is musitseerivad Kristel Aaslaid (vokaal), Martin Kuut (klahvpillid), Kostja Tsõbulevski (bass), Frederik Küüts (kitarr), Jaan Jaago (elektritrummid/pad) ning Dr. PhilGood (DJ/sämplid/FX).

Kuula lugu “Lemonade Summer” SIIT
Vaata videot YouTubest SIIT

Tutvu Gram-Of-Fun loominguga: SIIT

Gram-Of-Fun sotsiaalmeedias:
Instagram / Facebook / YouTube

Vaata Gram-Of-Fun’i “Lemonade Summer” videot